7 Aralık 2016 Çarşamba

Üç Renkli Balkabaklı Muhallebi



Standart her anne gibi ben de masallar okuyorum kızıma uyumadan bir tık evvel..

Pamuk Prenses
Kırmızı Başlıklı Kız.
Alice Harikalar Diyarında derken..

Külkedisi var bir de.
Şu meşhur Sindirella..
Hani bir iyilik perisi Külkedisi'ne yardıma geliyor ve bir balkabağını at arabasına çeviriyor..
Yırtık pırtık elbise, balo kıyafetine de dönüşüyor.
Bunların hepsine inanabilirim bakın.
Amenna..

Ama gecenin sonunda kristal ayakkabısını merdivenlere düşüren külkedisinin geri dönmeyişine inanmamı beklemeyin benden rica ederim.
O kadar da değil..
Kadın milleti bir kere..
Ayakkabısını düşürecek de dönüp geri almayacak.

Hoş dönse masal, masal olmazdı ya.
Şöyle de bir söz var hani;
 ''Asla arkana bakma. Sindirella ayakkabısını almak için geri dönseydi prenses olamazdı.''
Ben külkedisi olsam hiç bir zaman prenses olamazmışım demek ki :)
Geri döner alırdım ayakkabımın tekini.
Kapının önündeki heybetli at arabası da balkabağına dönüşüverirdi o an paldır küldür.
Kaçırdım mı prensimi?
Kaçırdım tabi.

Bu sebepten mütevellit Külkedisi'nin takdire şayan iradesini tebrik ederek tarifime geçiyorum.

Bir muhallebi tarifini de külkedisi masalına nasıl bağladım dikkatini celbederim bu arada.
E balkabağı işte ortak nokta ;)

He bu arada kızım bu muhallebiye bayıldı.
Kaçtım ben


Üç Renkli Balkabaklı Muhallebi
              8-10 kişilik
Malzemeler :

Balkabaklı Kat İçin :
500 gr ayıklanmış balkabağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1/3 çay kaşığı tarçın
Beyaz Muhallebi İçin:
3 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 paket vanilya
1/2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 adet yumurta sarısı
Kakaolu Muhallebi İçin :
3 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 paket vanilya
1/2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin

Süsleme İçin:
6-8 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı:
Balkabaklarını üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.
Yumuşadıktan sonra süzerek üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker serperek patates ezici ile ezin.

Ayrı ayrı tencerelerde margarin hariç tüm malzemeleri devamlı çırparak beyaz ve kakaolu muhallebileri pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kapattığınız muhallebilere 1'er yemek kaşığı margarinleri de ekleyerek ara sıra çırparak soğutun.

Beyaz muhallebinin yarısını balkabaklı karışıma ilave ederek blender ile çekin.
Bu aşamada 3 çeşit muhallebiyi elde etmiş oluyoruz.

Servis kaselerinin en altına kakaolu muhallebileri paylaştırın.

10 dakika kadar soğuduktan sonra beyaz muhallebiyi paylaştırın.

10 dakika sonra da balkabaklı muhallebiyi eşit olarak kaselere paylaştırın.

Soğuduktan sonra buzdolabına aldığınız muhallebileri tercihen 1-2 saat kadar beklettikten sonra çekilmiş ceviz içi serperek servis edebilirsiniz.




Dipnotsuz yaşayamam:
Kim uğraşacak bu kadar teferruatla dersen beyaz ve kakaolu muhallebiyi istersen puding ile de yapabilirsin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder