Şu günlerde bloga yazı yazmak öyle zor ki..
Memleketin durumunu düşünüp daha beklersem hiç yazamamaktan korkar hale geldim.
2016 sonlara doğru yaramaz bir çocuğa dönüştü adeta..
Zannedersin 2015 usluydu..
Ne 2015'i sevdik ne 2016'yı..
2017 de şimdiden şaibeli..
Gönül istiyor ki hep güzel şeyler yazalım.
Ama neler yaşıyoruz,bu sene neler gördük geçirdik inanılır gibi değil.
Giden canlar gidiyor,ateş düştüğü yeri yakıyor.
Bizler acı çekiyoruz,acılar geçiyor ama acı çekmiş olmak geçmiyor.
Ve maalesef çok üzülerek söylüyorum ki hayat devam ediyor.
Yılbaşı gecesi evdeysen,sevdiklerin,dostların,ailen yanındaysa,güzel bir masada toplanacaksınız bu yapımı zor zannedilen aslında gayet pratik olan mezeye de masada yer açarsınız belki.
Çerkez Tavuğu
Malzemeler
1 yarım tavuk (1 kalça+1 göğüs)
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
3 dilim bayat ekmek içi
2 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Hazırlanışı :
Temizlenmiş ve yıkanmış tavuk etlerini orta boy bir tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Pişen tavuğun suyunu süzün.
Soğuduktan sonra derisinden ve kemiklerinden ayırıp elinizle mümkün olduğu kadar küçük parçalara bölün.
1,5 su bardağı cevizi,3 dilim bayat ekmek içini ve sarımsakları aynı rondoda çekin.
Diğer tarafta süzdüğünüz tavuk suyu soğuduğunda 1,5 su bardağı kadarını geniş bir kaba alın.
Tavuk suyuna çektiğiniz cevizli ekmekli karışımı ilave ederek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Tuzunu,karabiberini ekleyin.
Küçük parçalar haline getirdiğiniz tavuk etlerini de cevizli harç ile karıştırıp servis tabağına alın.
Üzeri için bir sos tavasında tereyağı,zeytinyağı ve toz biberi kızdırın.
Çerkez tavuğunun üzerine gezdirin.
Servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder