29 Kasım 2016 Salı

Füme Etli Çıtır Brüksel Lahanası




Brüksel lahanası ile ilişkiniz nasıl gidiyor tatlım?
Dur tahmin edeyim 
'Almayayım alana da mani olmayayım' tarzında büyükçe bir ihtimalle..
Biliyorum.

Sevemediniz gitti şu minnoşları.
Açık konuşmak gerekirse ben de ayılıp bayılmıyorum.
Ama bir taktiğim var.
Böyle durumlarda hemen Google amcaya falanca meyvenin falanca sebzenin faydalarını soruyorum.
Ohooo önüne salyangoz koysalar yersin yani o saatten sonra.  

Brüksel lahanası ise genellikle zeytinyağlı, patatesli, havuçlu falan pişirirdim.
Tabi ki su yerine mandalina suyu koyarak.
Ama rutine bağlayan şeyler nasıl sıkıyor bir süre sonra sen de bilirsin.

Evde bir paket brüksel lahanası bulunca dur dedim kendime farklı bir şey deneyelim bu sefer.
Memnun kalmadım desem yalan olur.
Bu tarifi böyle yapabileceğin gibi dilersen üzerine beşamel sos ve peynirle fırına da atıp deneyebilirsin.


Hadi bu sefer lafı çok uzatmadan geçiyorum tarife..
Bir gün sen de dene.














                                                                                                                                                                                                                                            

Füme Etli Çıtır Brüksel Lahanası



Malzemeler :

1 paket brüksel lahanası
5-6 dilim füme et
1 küçük boy kırmızı soğan
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı bal
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı :

Brüksel lahanaları diplerinden 1 mm. kadar kesip en dıştaki 1-2 yaprağını kopartarak temizleyin.
Yıkadığınız lahanaları 6-7 dk kadar kaynar suya atıp kaynatın.
Ayrı bir kapta buzlu su hazırlayarak kaynattığınız lahanaları kevgir yardımıyla bu suyun içerisine alın.

5-6 dakika kadar sonra brüksel lahanalarını süzerek ortalarından uzunlamasına ikiye kesin.

Geniş tabanlı bir tavaya zeytinyağını döküp kızdırın.
Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanı tavaya alarak 3 dk kadar soteleyin

Ardından küçük parçalara haline getirdiğiniz füme etleri atıp 1-2 dakika kavurun.

Brüksel lahanalarını, 2 diş halka şeklinde doğradığınız sarımsakları  tuz ve karabiberi ilave ederek 5-6 dakika kadar yüksek ateşte soteleyerek pişirin.
Altını kapatıp balı ilave edin.

Servis tabağına aktarın.


Elbette ki dipnotlarım var:

  • Füme et yerine pastırma da kullanabilirsiniz.
  • Kaynattığınız lahanaları buzlu suya almak blanche etme yöntemidir.Lüzumsuz gibi gözüktüğüne bakmayın.Lüzumludur o.Neticede sunum önemli.
  • Soteleme tekniğinden vazgeçmeyin.Yani tavaya spatula,kaşık vs. değdirmeden sadece ocağın üzerinde tavayı sallayarak pişirin.
  • Elimde o an atıştırdığım bir kaç parça yer fıstığını evet yemeğin içine atmış olabilirim.Pişman değilim.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder