29 Eylül 2016 Perşembe

Tahinli Cevizli Kurabiye


'Yemek yarışmasına katılıyoruz hazırlan' diye telefon açan arkadaşım beni öyle bir maceraya sürükledi ki anlatamam.
Kendimi birden bire sefer tası elimde sokaklarda nereye gittiğimi bile bilmeden 
koşuştururken buldum.

Bursa'da  Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 'Geleneksel Misi Yerel Lezzetler Şenliği'ndeydik geçtiğimiz hafta sonu.

Yarışmaya katılıp katılamayacağımız tam bir muamma oldu.
Son dakikaya kadar hiç bir şey bilmiyorduk.
Çok hazırlıksız ve donanımsız yakalandığımız için yani yarışma şartlarına uymadığımız için kazanamadık tabi ki ama her yarışmada dediğimiz gibi önemli olan o atmosferi yaşamaktı. :)
(Bu da kendimizi teselli etme şeklimiz.Para ödülü vardı aslında bir kazansaydık varryaa...)

Artık önümüzdeki maçlara bakmak suretiyle yarışma için yaptığım yemeklerin dışında bir de tahinli kurabiye yapmıştım.
Biraz ondan bahsedeyim.

Tatlı sever yapımdan dolayı fark ediyorum ki bloga en çok tatlı, çay veya
kahveye yakışacak tarzda tarifler yüklüyorum.

Tatlı namına evde hiç bir şey bulamazsam tahin pekmez ikilisine taze ekmeği bandıra bandıra yemek suretiyle anlık krizimi aşabilirim.
Bursa'mızın medar-ı iftiharı tahinli pideyi de çok severim.
Hatta merak ederim benim gibi önce kenarlarını sonra ortasını mı yiyen var mıdır acaba diye? 
Ben de şu hani en güzel yerini en sona saklayanlar grubundayım.
Böyle yemek tarzı aslında kişilik analizi yapanlara göre 'hayattan zevk almayı bilen insan modeli'ne giriyormuş.
Kulağa mantıklı gelmiyor mu? 

                      




Ağızda dağılan ve bayatlamayan tahinli kurabiye tarifim çok pratik.
Tüm malzemeleri karıştır.
Yuvarla at fırına.
Geçen gün severek takip ettiğim Joy the Baker blogundan bir tarif denedim.
İsteyenler  buradan bakabilir
Akıllara zarar.
Onu onunla çırp, onu ocakta kaynat derken bir kurabiye benim tam bir saatime mal oldu.

Yine ne varsa benim tariflerde var diyorum.
İşte en pratiğinden kurabiye tarifim.

Tahinli Cevizli Kurabiye

Malzemeler:
  (45-50 adet)

1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu 
Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3.5 su bardağına tekabül ediyor)
1/4 çay kaşığı tuz

Yapılışı :


  • Un hariç tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra unu da azar azar ilave ederek şu meşhur kulak memesi kıvamındaki hamurunuzu hazırlayın.
  • Fırını 175 dereceye ayarlayın.
  • Hamurunuzdan dondurma kaşığı yardımıyla ya da elinizle ceviz kadar parçalar yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  • Isınan fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alın.



Afiyet olsun!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder