5 Eylül 2016 Pazartesi

Kaşkarikas

KAŞKARİKAS - ZEYTİNYAĞLI EKŞİLİ KABAK KABUĞU

Kabak hakkındaki düşüncelerini öğrenmek üzere her iki kişiden birine sorduğumda cevaplar çok net geliyor.
-'Hiç sevmem' diyenler başı çekiyorken benim çevremde,
-'Bayılırım çiğ çiğ bile yerim' diyenler ise azınlıkta maalesef.
Ben ikinci gruptayım.
Çiğ çiğ yemesem de her türlüsüne bayılıyorum.
Kızartması,zeytinyağlısı,dolması,fırında cipsi derken elime düşen kabakların girmediği şekil kalmıyor açıkçası.

İşte bu kaşkarikas'ta onlardan biri.

Bir Yahudi mezesi olan kaşkarikas aslında bildiğiniz zeytinyağlı kabaktan çokta öteye geçmiyor.
Soyulan kabakların kabuklarını atmamak üzere bulunmuş bir yemek.
Bu kadar hayatını mutfakta geçirmiş biri olarak daha kabak kabuğu soyduğumu hatırlamam.
Sende vitamini kabuğunda gerçeğini göz ardı etmemelisin!
Artı o kabakların kabuğunu soymak için harcadığın zamanı da koy cebine başka yerde harcarsın.
Vurduk mu bir taşla iki kuş?

Şimdi benim cevabını  merak ettiğim iki sorum var.

  1.  Kabak sever misin?
  2. Kaşkarikası daha önce duymuş muydun?   


   İlk duyduğumda bende epey bir merak uyandırmıştı doğrusu.

   Ben kalan kabak içleri ile başka bir yemek yapmaya...  
   Sen de o sırada tarife göz atmaya ne dersin?
   Çok pratik olduğunu anında fark edeceksin.




KAŞKARİKAS
4 Kişilik

Malzemeler :
4 adet kabak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 domates
1 limon
2-3 diş sarımsak
Tuz 
Karabiber


Üzeri İçin :
Dereotu

Hazırlanışı :


  • Kabakları kabuklarını soymadan ve çekirdekli kısımlarına çok gelmeyecek şekilde çubuk formunda doğrayın ve zeytinyağında  4-5 dakika kadar soteleyin.


  • Kabuklarını soyup rendelediğiniz domates,tuz ve karabiberi ve halka halka doğradığınız sarımsakları kabakların üzerine ilave edin.


  • Limonun suyunu sıkın.

  • Domatesler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.

  • Üzerine ince kıyılmış dereotu serperek soğuk servis yapın.

  • Afiyet olsun






2 yorum:

  1. Tarifler harika ve alışılmışın dışında lütfen paylaşımlar daha sık olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi Duygu hanım beğenmenize çok sevindim..En kısa sürede yeni tariflerle görüşmek üzere :)

      Sil