27 Ağustos 2016 Cumartesi

Muhammara-Kahvaltılık Sos ya da Acuka


Muhammara - Kahvaltılık Sos ya da Acuka

Siz nasıl isterseniz öyle adlandırın ama soran olursa 'Muhammara' derseniz sanki daha bir havalı duruyor. :)

Yöresel bir meze olduğu için tarifler çok çeşitli aslında.

Son derece pratik olduğu kadar ekmek üzeri alternatifleri için de gayet başarılı.



Bu arada ben bu blog işine kalkışıyorum ama her daim bacağıma asılan 2,5 yaşında bir çocukla üstelik hiç bir yardımcım, yakınım vs. yokken nasıl olur bilmiyorum.

Bazen bilgisayarı açmamla kapamam arasında geçen zaman dilimi 5 dk. civarında oluyor

Çocuğu uyut, evi topla, yemek yap  'tamam işler bitti ev sessiz bir kahve yap şimdi kendine' diyorum.

Yapıp bilgisayarı açtığım an daha sayfama ulaşamadan içeriden bir ses ''annnee''..

Yine de yılmıyoruz tabi ki 

Artı bu işi çok iyi yapanları hiç kafaya takmıyoruz zaten..

Milyonlarca takipçisi olanları,tıklanma rekorları kıranları vs. hiç düşünmeden yola devam ediyoruz.

Nasıl olacaksa artık?

Bir gün o aşamalara gelebilmek ümidiyle çok amatörce Muhammara tarifi:

Muhammara
8 kişilik

Malzemeler:

500 gr. kırmızı kapya biberi
5-6 dilim kızartılmış ekmek
3 diş sarımsak
1,5 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Kırmızı pul biber
Kimyon
Tuz

Üzeri için:
İri kırılmış ceviz


Hazırlanışı:
  • Kırmızı kapya biberleri 200 dereceli fırında 10-15 dk kadar közleyin.
  • Kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra mutfak robotunda çekin.
  • Ayrı ayrı kızartılmış ekmekleri ve cevizleri de çekin.
  • Sarımsakları ezin.
  • Tüm malzemeleri geniş bir kasede karıştırın.
  • Muhammarayı bir servis tabağına alın.
  • Üzerini ceviz ile süsleyerek servis yapın.
Not: Buzdolabında uzunca süre dayanabilen muhammarayı ara sıra zeytinyağı ekleyerek kıvamını korumasını sağlayabilirsiniz.





















































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder