29 Ağustos 2016 Pazartesi

Cevizli Islak Brownie


Her çikolata müptelasının elinin altında üç beş tane brownie tarifi illa ki vardır.
Bende de durum farklı değil.
Bu tarif ilk öğrendiklerimin arasında.

Alev Kaman'ın Modern Türk Mutfağı kitabından aldığım ve yıllarca severek yaptığım tarif.

Ama şunun da farkındaydım ki bu tarif asla bir gerçek Amerikan Brownie'si tarifi değil.

Hani nasıl Tiramisu'yu Türkleştirdik ya biz.
Savoyer bisküvi yerine hazır pasta tabanlar, mascarpone peyniri yerine labne peynirler koyduk ya.
Aynı işte onun gibi bu tarifte bence tam bir Türk usulü hatta biraz kekimsi..

Ama sevmemize engel mi ? Hayır tam aksi..
Bu da çok güzel..
Diğer brownie tariflerimi de en kısa sürede paylaşmak ümidiyle..




Cevizli Islak Browni
12 Kişilik

MALZEMELER :

Kek Hamuru İçin :

4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1su bardağı sıvıyağ
4 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 su bardağı un
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi

Üzeri için :
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı kakaolu fındık kreması

Hazırlanışı :

  • Toz şeker ve yumurtaları çukur bir cam kaba alın.
  • Şeker eriyinceye kadar mikserle 5 dakika çırpın.
  • Sıvıyağ,süt ve kakaoyu ilave edip 3 dakika daha çırpın.
  • Karışımdan bir su bardağı kadarını ayırıp(üzerini ıslatmak için) bir kenarda bekletin.
  • Kabartma tozu,vanilya,ceviz içini ve unu cam kaptaki karışıma ekleyip 5 dakika çırpın.

  • 24 cm kelepçeli kek kalıbınızı yağlayın. 
  • Hamuru kalıba döküp 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.

  • Fırından çıkarttığınız keki 10 dakika bekletip ayırdığınız 1 bardak sosu üzerine gezdirerek döküp ıslatın.

  • Üzeri için 4 kaşık tozşeker ve 2 kaşık kakaoyu karıştırın.
  • Sütü ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp kakaolu fındık kremasını ilave edin ve mikserle çırparak soğutun.
  • Hazırladığınız sosu da 10 dk kadar sonra tüm brownienin üzerine gezdirin.
  • Biraz soğuduktan sonra kakao serperek ceviz ile süsleyin.
  • Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder