25 Temmuz 2016 Pazartesi

Dalyan Köfte - Rulo Köfte



Dalyan Köfte görünüşü itibariyle davet sofralarının ana yemeği olacak gösterişli bir yemek değil mi sizce de?

Ama davet sofrası deyince hemen çok uğraştırıcı yemekler geliyor aklımıza.

Halbuki iyi kötü köfte yapmayı biliyorsanız zaten dalyan köfte yapmayı da biliyorsunuzdur.

Tek yapmanız gereken dolgu malzemelerini koyup rulo yapmak..

Yanına patates püresinin çok yakışacağı tarifimize geçelim mi öyleyse?


Dalyan Köfte  (4 Kişilik)

Malzemeler:

800 gr. az yağlı dana kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
3 dilim ufalanmış ekmek içi
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber

İç malzeme:

3 adet yumurta
2 adet ince havuç
Yarım su bardağı bezelye

Yapılışı :

Kıymayı derin bir kapta ufalanmış ekmek içi,rendelenmiş soğan,1 adet yumurta ve baharatlarla birlikte iyice yoğurun.

Yumurtaları katı haşlayıp kabuklarını soyun.
Havuçları soyup bütün halde bol suda haşlayın.
Pişmesine yakın bezelyeleri ekleyin.

Kıyma harcını alüminyum folyo üzerine parmak kalınlığında yayın ve elinizle dikdörtgen şekli verin.


Düzgün bir sıra halinde ortasına haşlanmış yumurtaları yanlarına haşlanmış havuçları dizin.
Bezelyeleri serpiştirin.
Alüminyum folyo yardımıyla muntazam bir rulo sarın.
Dikkatli bir şekilde fırın tepsinine alıp 180 derece fırında 40 dk pişirin.

Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder