Nutelladan ancak bu kadar uzaklaşabiliyorum çünkü
Malzemeler:
(15-16 adet kurabiye için)
125 gr tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2.5-3 su bardağı un
Üzeri İçin:
Nutella
Pudra
Şekeri
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini karıştırın.Sıvıyağ ve yumurtayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Daha sonra kakao ve sekerli vanilini ekleyin
Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin ve hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Hamuru dinlendirdikten sonra yağlı kağıt arasına koyarak açın.
Yıldız kalıplar ile kesin.
Kestiklerinizin yarısını küçük yıldız kalıplarla tekrar kesin.
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin ve soğutun.
İçi kesilmiş kurabiyelere pudra şekeri serpin.
Kesilmemiş olanların üzerine fındık kreması serperek diğer kurabiyeler ile birleştirin.
Afiyet Olsun.
nutella.com.tr
Muhteşem tarifler... Devamlı takipteyim, Bayıldımm
YanıtlaSil