24 Mayıs 2017 Çarşamba

Tatlı Tuzlu Çörek


Siz şu çörekotlarının aslında kivi çekirdekleri olduğunu biliyor muydunuz?
Bilmenize imkan yok.
Ben uydurdum çünkü.

Seviyorum ben böyle uydurmayı.
Ben şimdi daha fazla uydurup kafa karışıklığına mahal vermemek için tarifime geçiyorum

Bu tarif uzun zamandır severek yaptığım hem pratik hem de gerçekten lezzetli bir tarif.
Deneyin bunu
Pişman olmayacaksınız.
Velev ki oldunuz o zaman da son pişmanlık fayda etmeyecek.

Kaçtım kaçtım.. :)
Tarif cidden güzel



Tatlı Tuzlu Çörek

(12 kişilik)

Malzemeler:
Hamur İçin:

125 gr. margarin
2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ(Bir parmak eksik olacak şekilde)
2 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı çörek otu

Hazırlanışı:

  1. Oda ısısında yumuşatılmış margarin,süt,sıvıyağ,toz şeker,tuz ve kabartma tozunu elinizle karıştırın.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur yoğurun.
  3. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
  4. Fırın tepsisini yağlayın.Hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açıp dilediğiniz kalıpla kesin
  5. Tepsiye yerlestirdiğiniz hamurların üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
  6. 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında pembeleşinceye kadar pişirin. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder