21 Temmuz 2016 Perşembe

Yeşil Mercimekli Vegan Börekler

     Sonunda bu börekler sayesinde seneler önce açtığım bloğumu aktif hale getiriyorum an itibariyle.

    Hani hepimizin ertelediği ama aklının bir köşesinde duran o 'yapılacaklar      listesi' vardır ya..

     İşte bu blog meselesi de benim için böyleydi..

     Hep bir erteleme, hep bir üşenme..Bilirsiniz işte..

     Başladık bakalım.

     Bu börek tarifini sanırım şu an yayınlanmayan bir dergiden almıştım.

     Derginin adı ; Leziz'di diye hatırlıyorum.

     Harika bir yemek dergisiydi.

Neyse konumuza yani böreklerimize dönecek olursak

İster kahvaltıya isterseniz 5 çayına yapabileceğiniz bu börekleri ani misafirler için streç filmlere sararak buzlukta da bekletebilirsiniz.


Müthiş bir protein kaynağı olan yeşil mercimekli bu börekleri 1 yaş üstü bebeklerinize parmak yiyecek olarak sunmak farklı bir alternatif..

Malum anne olunca çocukları, bebekleri daha fazla düşünür oluyorsunuz


Mercimekli Vegan Börekler
4 Kişilik 

Malzemeler:
1 adet hazır yufka
1 adet salçalık kırmızı biber
1 adet kırmızı soğan
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çorba kaşığı susam
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı kadar dövülmüş ceviz içi
Tuz,Karabiber 

Yapılışı:
Mercimekleri yarım saat öncesinden sıcak su ile ıslatın.
Orta boy bir tencerede biraz diri kalacak şekilde haşlayın.
Suyunu süzün.
Kırmızı biberi zar şeklinde doğrayın.
Geniş bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın.
Rendelenmiş soğanları bir miktar kavurduktan sonra biberleri ilave edin.
Yeşil mercimekleri,cevizi,susamını ve baharatlarını ekleyip 3-4 dk daha pişirip ocaktan alın.
Yufkayı sekiz üçgen dilim elde edecek şekilde kesin.
Hazırladığınız karışımdan birkaç kaşık alıp yufkaların üzerine yayın.
Rulo şeklinde sarıp yapışmaz yüzeyli tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile önlü arkalı kızartın.
Sıcak veya soğuk servis yapın.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder